Virtuali mokinių darbų paroda „Gamtos įkvėpti“

Posted: 25 spalio, 2011 in 2011, Kvalifikacija, Mokinių darbai, Skelbimai/Kvietimai

Maloniai kviečiu aplankyti virtualią mokinių darbų parodą „Gamtos įkvėpti“.

Joje eksponuojamos 99 darbų, kuriuos mokiniai kūrė iš sodo ir daržo gėrybių, lapų, kaštonų, akmenėlių bei kitos gamtinės medžiagos, nuotraukos Labai smagu, kad mokiniai mokytojų yra skatinami pažinti ir puoselėti gamtą, gebėti ir jau nukritusiame lape įžvelgti grožį, spalvos subtilumą.

Vieni parodoje pristatomus darbus kūrė tiesiog gamtoje, tai Kauno Martyno Mažvydo vidurinės mokyklos 1a, 1b, 2a, 2b, 2c, 3a, 4b mokiniai ir jų mokytojos: Daiva Pranevičienė, Lina Rimkevičienė, Žaneta Miladauskienė, Birutė Simonavičiūtė, Virginija Dautartienė, Dalia Versekėnaitė, Neringa Degutienė. Kiti augalus rinko, džiovino ir klasėse gamtinę medžiagą naudojo įgyvendindami savo fantazijas. Tai Šeduvos gimnazijos pradinių klasių mokiniai vadovaujami mokytojų Ingos Rutkauskienė ir Daivos Mačiūnienės.

Mokiniai iš Šeduvos gimnazijos, Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos, Ukmergės specialiojo ugdymo centro „Vyturėlis“ padedami savo tėvelių ir mokytojų Linos Paškevičienės, Vaidos Čapienės  (Šeduvos gimnazija), Audros Nėjienės, Irenos Butvilienės, Audros Paškauskienės, Dainos Janušonienės, Reginos Morkūnienės, Ingos Svinkūnienės, Valerijos Kauklienės, Virginijos  Rauktienės, Veros Jasinskajos, Ritos Jakštienės, Jovitos Steponavičienės, Jolantos Nėjienės, Vidos Povilaitienės, Valės Kauklienės, Vandos Liutinskienės, Nijolės Šinkūnienės,  Rasos Jasiulienės (Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos), Virginijos Dupinienės (Ukmergės specialiojo ugdymo centras) daržo ir sodo gėrybes pavertė laivais, karietomis, sniego seniais ir kitais originaliais kūrinėliais.

Parodoje savo darbų nuotraukas pristato įvairaus amžiaus mokiniai. Vyriausios parodos dalyvės, Kretingos Marijono Daujoto Vidurinės mokyklos dvyliktokės, darbus kūrė jau iš džiovintos gamtinės medžiagos, joms padėjo mokytoja Marija Šaltmerienė.

Darbus vaikai kūrė individualiai ar grupėmis. Nuotraukos išsaugotos autoriaus vardu ir pavarde. Bet niekas neaplenkė Vilniaus Baltupių progimnazijos pradinių klasių mokinių darbą atlikusios grupės dydžių. Bendrą darbą 320 vaikų dėliojo mokyklos kieme. Jiems talkino mokytojos J. Kemeklienė,  N. Stankauskienė, J. Sereičikienė, S. Kazakevičienė.

 

Taigi, gamta teikia ne tik medžiagą mūsų sumanymams įgyvendinti, bet ir mus pačius kviečia ilgėliau pabūti gryname ore.

Dėkoju visiems dalyvaujantiems parodoje, nebijantiems pasidalinti su kitais savo kūrybinės veiklos rezultatais, idėjomis.

 Taip pat galit pažiūrėti panašaus pobūdžio parodą ir originalią akciją ( 1, 2), suknelė iš burokėlių

Sėkmės visiems ir iki susitikimo kitose parodose. Artimiausia –  jau po savaitės. Bus paviešinti 5 – 10 klasių mokinių darbai atlikti panaudojant IT, kurie buvo sukurti integruotose dailės ir IT pamokose Šeduvos gimnazijoje ir Radviliškio Gražinos pagrindinėje mokykloje.

Parašykite komentarą