Integruotas projektas „TYLIAU“

Posted: 6 gruodžio, 2023 in 2023, Pamokoms, Pamokoms. Tekstilė, QUIETER, Šeduvos gimnazijoje

Projekto idėja kilo, kada technologijoms dėstyti buvo skirtas naujas kabinetas, kuriame tik baldai, reikalinga įranga, bet nėra ant sienų ar kitų paviršių eksponuojamų šiam dalykui įprastų meno kūrinių ir labai didelis  aidas patalpoje. Didelis dėmesys renkantis, kuo papuošti kabineto sienas buvo skirtas tvarumui, veiklų integralumui su kitais mokomaisiais dalykais (dailė, fizika, matematika), bei tam, kad prie įsikūrimo kabinete ir erdvių apipavidalinimo prisidėtų kiek galima daugiau žmonių, kad visi, įvairių gebėjimų mokiniai sėkmingai galėtų nors maža dalimi prisidėti prie bendro, didelės apimties kūrinio atlikimo.
Tikslas: sukurti 1,15 m x 1,50 m interjero elementą iš tekstilinių detalių ir įvertinti jo vizualinį efektą, įtaką emocinei būklei,  triukšmingumo lygiui patalpoje .
Išvada: 44,7 m3 patalpoje ant vienos iš sienų (plotas –-11 m2)  užkabinus tekstilinį gaminį (plotas 1,72 m2) garsas susilpnėjo  nuo 94.9 dB iki 85.8 dB.

Su 5–8 klasių mokiniais kuriamas bendras tekstilinis interjero elementas/paveikslas technologijų kabinetui, aptariama jo paskirtis, vertė, nauda, įtaka savijautai (paties galutinio produkto ir skirtingų klasių mokinių individualaus darbo, kurio rezultatas bus dalis didelio bendro kūrinio, kaip darbo metodo). Daromi eksperimentai siekiant išsiaiškinti sukurto rankdarbio įtaką triukšmingumo lygiui patalpoje, atliekami įvairūs skaičiavimai siekiant optimizuoti rankdarbio kūrimo išlaidas. Didelis dėmesys tvarumui, kūryboje naudojamos antrinės žaliavos (įvairios kartoninės dėžės, siūlų likučiai, ardomi nebenaudojami mezginiai) jų surinkimui pasitelkiant gimnazijos bendruomenę.

Komentarai
  1. Jolanta parašė:

    Tobula. Labai gražu. Vaikystės žaidimus priminė.

Parašykite komentarą