Lietuvių tautinis kostiumas (iBook for iPad)

Posted: 5 rugsėjo, 2012 in 2012, iBook, Mobilių įrenginių naudojimo ugdyme patarėja, Pamokoms. Tekstilė, Planšetiniai mokymui(si)
Žymos:

Vasarą sukūriau knygelę apie mūsų tautinį kostiumą. Tai interaktyvi knyga Apple planšetiniam kompiuteriui (ibook for iPad).  Joje žinomą informaciją  sudėliojau kiek galima glausčiau ir suprantamiau mokiniams – mažai teksto, daug vaizdo. Stengiausi išskirti (reikšminiais žodžiais, vaizdais) pagrindinius, įvairių kostiumo dalių, ypatumus atskirose etnografiniuose regionuose. Pateikiama ir video. Filmuota 2012 liepos 8 dieną, Radviliškio mieste įvykusio tarptautinio garbaus amžiaus žmonių liaudiškų šokių festivalio „Ir ne tik iš Lietuvos“ metu. Renginyje rodyta Lietuvos liaudies kultūros centro parengta programa – teatralizuotas penkių etnografinių Lietuvos regionų – Aukštaitijos, Žemaitijos, Suvalkijos, Dzūkijos ir Klaipėdos krašto – tautinio kostiumo demonstravimas. Tautinius kostiumus demonstravo choro „AVE VITA“ nariai.

Po kiekvieno skyrelio yra po 2 klausimus, atsakymai į kuriuos užtvirtina pagrindinę teksto mintį. Pabaigoje yra daugiau klausimų, į kuriuos atsakant pakartojama kas sužinota. Visą tai galima atlikti interaktyvioje knygoje. Bet, jei Jūs dirbate su paprastais kompiuteriais (ne su iPad), tai medžiagą galima persisiųsti pdf formatu ir video failus atskirai.

Lietuvių tautinis kostiumas (70 MB)

Lietuvių tautinis kostiumas (iBook, 65 MB,  tik iPad)


Suvalkija

Žemaitija

Informacijos apie tautinį kostiumą galima rasti ir ČIA

Komentarai
  1. Daiva parašė:

    Man neina parsisiųsti dviejų didesnių failų. Būtų malonu, kad ši problema būtų išspręsta. Ačiū:)

    • hokusiene parašė:

      Matyt stringa tie du , kurie užrašyti neparyškintu šriftu. Pirmieji du failai „Lietuvių tautinis kostiumas “ yra identiški, tik skiriasi vaizdo kokybė.
      Antrasis turbūt „Suvalkija“, kadangi ten video, tai perkelsiu į youtube ir matyt problemos neliks. kažko su Dropbox nelabai susikalbu…
      Ačiū už pastabas

  2. Nijolė parašė:

    Kokia puiki idėja! Juk tautiniai kostiumai tai mūsų protėvių neįkainojamas palikimas.

Parašykite komentarą