Virtuali paroda „Vilnos transformacija“

Posted: 2 gegužės, 2014 in 2014, Kvalifikacija, Mokinių darbai, Pamokoms. Tekstilė, Skelbimai/Kvietimai

MOTINOS dienos proga siūlome šiek tiek relaksacijos peržiūrint virtualią parodą „Vilnos transformacija“.102_1004

Jos tikslas ne tik pamaloninti akis, bet ir  kuo didesniam jaunų kūrėjų būriui suteikti erdvę ir auditoriją savo kūrybinių darbų pristatymui. Svarbiausias siekinys –  susipažinti su įvairiomis vilnos apdirbimo technologijomis, vieniems iš kitų pasisemti kūrybinių idėjų.

Parodai darbus pristatė 51 jaunasis kūrėjas iš  Palangos Vlado Jurgučio, Kretingos Marijono Daujoto pagrindinių mokyklų, Vabalninko Balio Sruogos vidurinės mokyklos, Kaišiadorių r. Rumšiškių Antano Baranausko, Vilniaus rajono Rudaminos „Ryto“, Baisogalos, Šeduvos gimnazijų. Darbų kūrėjai yra įvairaus amžiaus. Vieni tik pradedantys prisijaukinti vilną, kiti jau dirbantys ja ne pirmą kartą…

Labai ačiū jauniesiems kūrėjams bei mokytojoms: Janinai Galdikienei, Rimai Čepulienei,  Margaritai Kniūkštienei, Jūratei Savičienei,  Marijai Šaltmerienei, Angelei Ladukienei, Zitai Kumpelienei. Smagu, kad kolegės rado laiko atsiųsti mokinių darbų nuotraukų,  suteikdamos visiems progą susipažinti su mokinių kūrybiniais ieškojimais dirbant vilna.

Parodoje taip pat yra keli mokytojų darbai (Ritos Batečko iš Gargždų “Vaivorykštės“ gimnazijos,  Angelės Ladukienės iš Baisogalos gimnazijos ir mano) bei menininkės iš Šiaulių Daivos Gutparakienės darbų kolekcija, kuri gali būti kaip kelrodė žvaigždė, parodanti pradedantiesiems vilnos transformacijos bei darbo pateikimo galimybes, estetiškumą.

Parašykite komentarą